Åpen hage / butikk

Åpen hage / butikk

Sesongåpning av hagen 21. – 22. mai 
Se våre åpningstider her.

Hagen min 
Tomten vi bor på er 5 mål og hagen på ca 3 mål av dette.  Stedet ligger i Brunlanes i Vestfold og klimaet er godt her. Vi begynte å bygge opp hagerommet i 2002. Da planerte vi ut tomten og fikk et stort utgangspunkt for en hage der vi startet helt ferske i faget. Siden har det ene tatt det andre med hekker, inndelinger og soner 

Oversikt hagen
Oversikt over hagen.

Du vil finne ulike rom med grusganger, drivhus, paviljong og pergola, rom med møbleringer, utekjøkken, plantekasser, portaler og skyggehage.

Du får tips og ideer på alt fra å kunne bruke Brunlanes egne naturlige kystplanter i krukker til inndeling av selve hagerommet og elementer som vannspeil og hagedekor. Alt dette akkopangnert med lokal fuglesang når du vandrer i hagen.

Hagelidenskap
Det er heldigvis flere som er hekta på hage og hagevenner finnes overalt.
Jeg har mine faste, gode hagevenner i et lokalt hagelag der vi inspirerer hverandre og drar på hageturer sammen. 

Jeg har hatt stor glede av å besøke hager på ulike reiser de senere årene. Fantastisk inspirasjon i England, Frankrike, Italia, i Sverige og Danmark, i Sør Afrika, Kina og Argentina. Husk det er ALLTID en hage å besøke, et slott med park eller en nasjonalpark og botanisk hage i tillegg til vingårder og klassiske hager. Og det blir aldri feil å la seg inspirere i andres kulturer ift planter, inndelinger i hagerommet og tips på ulike elementer man kan ha i eksteriøret.

Og med dette har jeg plukket opp nye ideer og utviklet hagerommet hvert år. Hagen min er preget av planter som tåler det norske klimaet, men har elementer fra all inspirasjon vi har hentet på våre reiser.
Nå vil jeg selv bidra til den norsk hagekulturens økende interesse og åpne hagen for hageglade mennesker og for gjester som bare vil nyte en vakker annerledes dag.

Drivhusbutikk
For å kunne tilby noe mer enn en vandring i hagerommet driver jeg en liten drivhusbutikk med spennende interiør og hageartikler. Dette topper gjerne en opplevelse når jeg selv er på hageturer og det er så mye lekkert man kan finne til uterommet og hagestuen! Det er en annerledes butikk midt i hagerommet, i et påbygget drivhus med historie fra både høns og griser. 

Det lille galleri
I gårdstunet har jeg etablert et godt besøkt galleri for lokale kunstnere gjennom sesongen. Dette er et tilbud som gjør dagens opplevelse komplett med påfyll av kunstuttrykk og nye bekjentskaper. Har du behov for en gave eller noe nytt til hus eller hytte er det en god anledning til å sjekke ut bildemuligheter herfra. Det har vært stilt ut alt fra grafisk uttrykk, foto, til acryl – og oljemalerier. Se oversikt over årets utstillere 2022 her:

DATONAVNINSTAGRAM
lørdag 21. – søndag 22. maiRoger Eikild Kristoffersenroger_eikild_kristoffersen
torsdag 26. – søndag 29. maiAnette Ihlen Lysnes
lørdag 04. – mandag 06. juniKjetil Sandvandkjetilsandvand
lørdag 11. – søndag 12. juniLise Rengfotolisereng
lørdag 18. – søndag 19. juniLise Reng fotolisereng
lørdag 25. – søndag 26. juniLine Bryhni Moenlinebryhnimoen_art
fredag 01. – søndag 03. juliLine Bryhni Moenlinebryhnimoen_art
fredag 08. – søndag 10. juliKjetil Sandvandkjetilsandvand
fredag 15. – søndag 17. juliKjetil Sandvandkjetilsandvand
fredag 22. – søndag 24. juliTrine Ravn Nilssentrineravnnilsen
fredag 29. -onsdag 31. juliTrine Ravn Nilssentrineravnnilsen

Inngangspenger
Som gjest betaler du inngangspenger (via vipps eller med kort i butkken) og kan vandre i hagen i åpningstiden. Jeg har ofte tid til å slå av en prat med deg om du har spørsmål ift hagen min eller om du trenger et råd jeg kan bidra med.