Om Ingunnshage

Om Ingunnshage
Jeg er en estetiker som er glad i å gjøre rammene rundt meg vakre og jeg liker å skape.

Ingunnshage rommer både interiør og hage. Dette henger ofte sammen fordi vi liker å ha det fint i huset vårt, interiørmessig og å skape et godt hjem. Samtidig elsker vi nordmenn å være ute og lage oss en krok, en platting og et uterom vi kan nyte mens vi har en etterlengtet vår- og sommersesong. Uterommet har blitt et viktig fokus for oss. 

Jeg leverer konsulent tjeneste innen både interiør og hage. Og har i 2019 levert mange private prosjekter for folk som trenger råd og veiledning i hjemmet sitt, både ute og inne.

I tillegg har jeg startet konseptet Åpen hage. Velkommen til mitt hagerom! (se åpningstider)

Se flere bilder i bildegalleriet.
Hagen min 
Tomten er på 5 mål og hagen på ca 3 mål av dette.  Jeg bor i Brunlanes i Vestfold og klimaet er godt her sør i landet. Vi begynte å bygge opp hagerommet i 2002. Da planerte vi ut tomten og fikk et stort utgangspunkt for en hage der vi startet helt ferske i faget. Siden har det ene tatt det andre med hekker, trapper og inndelinger samt drivhus og hageelementer – og jeg har virkelig blitt hekta på hage. 

Det er heldigvis flere med meg som er hekta på hage, så hagevenner finnes overalt.

Jeg har mine faste, gode hagevenner i et lite og lokalt hagelag der vi inspirerer hverandre og drar på hageturer sammen. 

Jeg har hatt stor glede av å besøke fantastiske hager på ulike reiser de senere årene. Og med dette har jeg utviklet hagerommet hvert år. 

Jeg har ikke mange unike plantearter, men er et godt eksempel på gode, norske stauder som tåler klimaet vårt godt. Jeg har en norskpreget hage.

I tillegg har jeg stor glede av å dele stauder og utvide hagen med egne planter. Jeg liker å lage hagerom slik at man kan gå fra det ene til det andre rommet– gjerne gjennom ulike soner som soldekk, skyggebedd og øvre og nedre hagen. 

Gå en tur i hagen er viktig for meg. Lete etter nye skudd, utsprunget knopper og vente i ekstase på den store, fine trepeonen som blomstrer midt i juni. 

 

 

Rune Anvik

En takk til min mann som er en tålmodig, arbeidsom og hjelpsom. Uten han hadde ikke alle mine hageideer kunnet bli satt ut i praksis. 
 
Hva var vel livet uten deg.