Om meg

Om meg

Ingunn AnvikJeg elsker alt som er vakkert. Og det er så mye som er vakkert! Så mange stiler, så mange steder, så mange farger, så mange blomster, dufter og tekstiler. Jeg liker det som gir meg en god følelse, det som ofte har en betydning eller en historie blandet med nyheter og moderne uttrykk. Det eklektiske uttrykket. Jeg elsker gammelt. Jeg elsker nytt. Jeg liker vakre ting og det meste er faktisk innen kategorien vakkert.
 
Jeg vil bidra slik at andre får det vakkert rundt seg, eller at de ser på sine ting med nye øyne og føler det vakre!
 
Jeg kan si noe om enkle grep som gjør at hagen din får nye rom og vil gi deg ennå mer glede i hverdagen. Jeg kan si noe om hva som vil gi den liv og et personlig touch. En hage som er litt deg.
 
Jeg kan si noe om enkle grep i hjemmet ditt som vil skape nytt interiør, eller mer store inngrep som gjør at du vil føle en ny start i hjemmet.

«En hage trenger mye vann – det meste i form av svette.» – Lou Erickson

Konseptet mitt er i første rekke konsulenttjeneste innen hage og interiør. Jeg er utdannet interiørkonsulent og denne grunnkunnskapen om estetikk og praktiske løsninger kan jeg lett overføre til hagerommet hvor jeg selv har utviklet en stor erfaringsbase i mitt eget hagerom.

Jeg har jobbet innen møbler og interiør i Skeidarkonsernet og i dag som veileder ved vekstbedriften iVekst i Larvik. Her har jeg fått fortsette kundekontakt gjennom produksjon og sett og lært mye om design og konsepter som bedriften vår har levert til ulike kunder i lokalsamfunnet.   Kundekontakt og service ligger i overflaten fra begge bransjer. Personligheter, individualisme og stil er gjennom menneskemøter spennende erfaring fra mine referanser i arbeidslivet.

Men jeg vil skape noe annet. Noe annerledes vakkert. Jeg vil gi en opplevelse med på kjøpet. Gi kunden vakre rammer i livet ut fra den de er og hva de har behov for. Jeg vil tilby tjenestene og kundekontakten i min idylliske hage og bruke hjemmet mitt til inspirasjon og utstilling av varer. En annerledes kjøpsopplevelse med inspirasjon og ideer i kulissene.

Dette gir et rom for å se og erfare min kompetanse gjennom et helt annet vindu enn i et kontorlandskap hos en interiørdesigner, hos en hagearkitekt eller i et butikkvindu. Det skal bli personlig.   Du finner meg også på Instagram under @ingunnshage.

Se flere bilder i bildegalleriet.
Hagen min 
Tomten er på 5 mål og hagen på ca 3 mål av dette.  Jeg bor i Brunlanes i Vestfold og klimaet er godt her sør i landet. Vi begynte å bygge opp hagerommet i 2002. Da planerte vi ut tomten og fikk et stort utgangspunkt for en hage der vi startet helt ferske i faget. Siden har det ene tatt det andre med hekker, trapper og inndelinger samt drivhus og hageelementer – og jeg har virkelig blitt hekta på hage. 

Det er heldigvis flere med meg som er hekta på hage, så hagevenner finnes overalt.

Jeg har mine faste, gode hagevenner i et lite og lokalt hagelag der vi inspirerer hverandre og drar på hageturer sammen. 

Jeg har hatt stor glede av å besøke fantastiske hager på ulike reiser de senere årene. Og med dette har jeg utviklet hagerommet hvert år. 

Jeg har ikke mange unike plantearter, men er et godt eksempel på gode, norske stauder som tåler klimaet vårt godt. Jeg har en norskpreget hage.

I tillegg har jeg stor glede av å dele stauder og utvide hagen med egne planter. Jeg liker å lage hagerom slik at man kan gå fra det ene rommet til det andre – gjerne gjennom ulike soner som soldekk, skyggebedd og øvre og nedre hagen. 

Gå en tur i hagen er viktig for meg. Lete etter nye skudd, utsprunget knopper og vente i ekstase på den store, fine trepeonen som blomstrer midt i juni. 

Rune Anvik

En takk til min mann som er tålmodig, arbeidsom og hjelpsom. Uten han hadde ikke alle mine hageideer kunnet bli satt ut i praksis. 
 
Hva var vel livet uten deg.