Åpen hage / butikk

Åpen hage / butikk

Sesongåpning 2024 : 18. – 20. mai 
Se våre åpningstider her.

Hagen min 
Tomten vi bor på er 5 mål og hagen på ca 3 mål.  Stedet ligger i Brunlanes i Vestfold og klimaet er godt her. Vi begynte å bygge hagerommet i 2002. Da planerte vi ut tomten og fikk et utgangspunkt for en hage der vi startet helt ferske i faget. Siden har det blitt en hverdagspassion med utvikling av hekker, inndelinger og soner.

Oversikt hagen

Du vil finne ulike rom med grusganger, drivhus, paviljong og pergola, utekjøkken, plantekasser, vannspeil, portaler, krukkehage, rosehage og skyggehage.

Du får tips og ideer på alt fra å kunne bruke Brunlanes egne naturlige kystplanter i krukker til inndeling av selve hagerommet og dekorelementer. Alt dette akkopangnert med fuglesang når du vandrer i hagen.

Hagelidenskap
Det er heldigvis flere som er hekta på hage og hagevenner finnes overalt.

Jeg har hatt stor glede av å besøke hager på ulike reiser de senere årene. Fantastisk inspirasjon i England, Frankrike, Italia, i Sverige og Danmark, i Sør Afrika, Kina og Argentina. Husk det er ALLTID en hage å besøke, et slott med park eller en nasjonalpark og botanisk hage i tillegg til vingårder og klassiske hager. Og det blir aldri feil å la seg inspirere i andres kulturer ift planter, inndelinger i hagerommet og tips på ulike elementer man kan ha i eksteriøret.

Og med dette har jeg plukket opp nye ideer og utviklet hagerommet hvert år. Hagen min er preget av planter som tåler det norske klimaet, men har elementer fra all inspirasjon vi har hentet på våre reiser.
Nå vil jeg selv bidra til den norsk hagekulturens økende interesse og åpne Ingunnshage for gjester som bare vil nyte en vakker annerledes dag.

Drivhusbutikk
For å kunne tilby noe mer enn en vandring i hagerommet drifter jeg en liten drivhusbutikk med spennende interiør og hageartikler. Dette topper gjerne en opplevelse når jeg selv er på hageturer og det er så mye lekkert man kan finne til uterommet og hagestuen! Det er en annerledes butikk midt i hagerommet, i et påbygget drivhus med historie fra både høns og griser. 

Inngangspenger
Som gjest betaler du inngangspenger (via vipps eller med kort i butkken) og kan vandre i hagen i åpningstiden. Jeg har ofte tid til å slå av en prat med deg om du har spørsmål ift hagen min eller om du trenger et råd jeg kan bidra med.